Fakta og litt informasjon om vår barnehage

Barna får alle måltider i barnehagen. Frokost kl 07.30 - 08.30 som består av brød med variert pålegg og melk. Lunsj ca kl 11.00 som er brød med variert pålegg, varm mat iløpet av uka og fredager ostesmørbrød hver fredag. Eksempler på varm mat: Havregrynsgrøt, pasta, wok, suppe, ostesmørbrød, fiskekaker, potetmos, pannekaker, pølse med brød. Barna får også brød / knekkebrød samt frukt ca kl 14. Barn med allergier/ intoleranser får mat tilpasset dem. Bemanningen: 1 daglig leder, 4 pedagogiske ledere, 1 førskolelærer, 1 musikkpedagog, 3 pedagogiske medarbeidere og 2 renholdere.

Vågønes Barnehage AS er en privat toavdelings barnehage med 39 plasser fordelt på 15 aksjeplasser.Vi er med i kommunalt opptak.Barnehagen har god pedagogdekning og 6 barn per voksne.Vi har flotte pedagogiske medarbeidere med god faglig bakgrunn.Vi har personale med videreutdanning i småbarnspedagogikk, helse, miljø og sikkerhet, pedagogisk veiledning, konflikthåndtering, musikk, drama og forming.

Midt i byen, i naturen og på landet!

Vågønes barnehage ligger perfekt til for et aktivt ute- og friluftsliv.
Barnehagen ligger på gammel grunn. Allerede for 5-6000 års siden begynte menneskene her i landet og holde husdyr. De ryddet bort skog for å lage beite til dyra, og da var de i gang med formingen av kulturlandskapet vi ser rundt oss i dag. Vi har gamle bautasteiner som vi kan besøke hver dag.

Vårt nærmiljø og steder vi bruker aktivt

• Bodin 4H–gård ligger i vårt nærområde.
  • Bodin gård, med stor gårdsdrift.
  • Nordlandssykehuset, med flott parkanlegg som vi benytter.
  • Maskinisten frilufsområde. Det krever ingen stor planlegging for å gå på tur i marka, til fine gapahuker i nærområdet.
  • Barnehagens uteområde med utestua (grillhytte) og to gapahuker: Karstenstua og Petrastua.

Ikke stress og mas, vi er omgitt av

Fantastisk natur rundt oss, egen badekulp, våre egne grønnsakskasser, ripsbærplukking.
Like ved er det barna kaller for akebakken som er populær vinterstid. Dette er bakken ved bautasteinene ved Vågønes gård. Området benyttes til turer hele året og vi kaller plassen for Hytta. Andre plasser vi går til er Ville Vesten, Indianerskogen,  Solplassen, Løveklippen, Den hemmelige hagen og vi går elvelangs Bodøelv.

Vi er opptatt av kvalitet og er gode på

• Å være mye ute i frisk luft og fysisk aktivitet.
  • Mye på tur, både faste turer og spontanturer.  Vi er kreative når det gjelder å benytte oss av det vi har rundt oss.
  • Sang og musikk står sentralt, og barna elsker å opptre på våre hyppige sammenkomster med foreldre tilstede. Hvert eneste år har vi forskjellige tema som velges ut. I 2006 var vi blant annet gjennom Alf Prøysens fantastiske utvalg av klassiske sanger. I 2007 jobbet vi med Torbjørns Egners historier og sanger. I 2008 hadde vi om Halvdan Sivertsen og i 2009 har vi hatt om Trollfjell her nord. I 2010 jobbet vi med Ivo Caprinos verden og da særlig med Karius og Baktus. Til sommeravslutning samme året hadde vi forestillingen "Sirkus Ballong". I 2011 hadde vi "Magisk Sommeravslutning" med Vågønes Barnekor i spissen. I 2012   hadde vi Thorbjørn Egners sanger og historie i forbindelse med hans 100-årsjubileum. I 2013 hadde vi Troll i Skogen, i 2014 tok vi opp Trollfjell her Nord, i 2015 Sirkus Sommershow og nå i 2016 hadde vi sommershow med tema Gamle dager og Bodø 200 år.
  • FN-konsert og Lucia-konsert i barnehagen.